Ляшко: Поліцейські, які вбили хлопчика, повинні сісти в тюрму пожиттєво

Поліцейські, які напідпитку вбили 5-річного хлопчика у Переяслав-Хмельницькому, повинні сісти в тюрму пожиттєво, а їхні керівники – звільнені без права обіймати посади у майбутньому.

На цьому наголосив Олег Ляшко у кулуарах парламенту, прес-служба РПЛ.

Політик вважає, що головна причина таких трагедій – безвідповідальність і безкарність чиновників в Україні.

«Ті, хто вбили цього нещасного п’ятирічного хлопчика, повинні сидіти в тюрмі пожиттєво. За вбивство. Крім того, треба притягнути до відповідальності їхніх керівників. Куди дивиться начальство? Набирає таких ідіотів на роботу, дає їм зброю, зарплату. За що? Щоб вони напивалися і малих дітей вбивали? Тому поліцейських – посадити пожиттєво у тюрму, а начальство – вигнати із вовчим білетом сраною мітлою, щоб ніколи не отримували більше ніяких посад. Я щиро співчуваю рідним і близьким цієї сім’ї. Не дай Бог нікому з батьків пережити таку трагедію», – сказав Ляшко.

Лідер РПЛ наголосив, що будь-хто, незалежно від прізвища і посади, повинен відповідати за свої дії перед громадянами і перед законом, навіть президент. Саме тому ще у 2015 році зареєстрував закони про імпічмент і Тимчасові слідчі комісії Верховної Ради.

«Порошенко злякався – не дав прийняти закони про імпічмент президента і ТСК. Він називає себе «Великим президентом», а на ділі – боягуз, бо боїться відповідальності, боїться людей. Я сподіваюся, що Зеленський не побоїться підписати ці закони, як реальні інструменти парламентського контролю над президентом. От і побачимо, наскільки відповідає програма Зеленського його діям, бо Порошенко теж декларував і відкриті списки, і зміну виборчої системи, і відповідальність влади перед громадянами. Тільки все це закінчилося на папері і забули про програму одразу після виборів», – нагадав Ляшко.