Лідеру ОУН Коханівському, який громив російські банки, винесли несподіваний вирок (Відео)

У Шевченківському районному суді Києва 22 червня відбулось засідання, під час якого суддя Андрій Трубніков оголосив вирок організатору розгромів російських банків у 2016 році Миколі Коханівському. Суд призначив Коханівському два роки арешту, та з урахуванням 75 статті КПК постановив звільнити його від покарання з іспитовим терміном в один рік.

Об этом сообщает Редакция

Як розповів ASPI news Коханівський, рішення суду, на його думку, досить м’яке, але він все одно буде його оскаржувати: "Я розумію, що держава в особі судді Трубнікова певним чином входить у ситуацію, вона не може подолати корупцію, вона є в стані внутрішньої окупації, але вже не може мене так беззастережно засудити, як би це відбулось, наприклад, за часів Кучми чи Януковича. Рік умовно — це формальний вирок, хоча я не згоден із ним, тому що я дотепер глибоко переконаний, що під час війни з Росією, яку офіційно визнано агресором, не може бути ніяких стосунків між нашими державами. Не може бути фінансових, політичних, економічних зв’язків, тим більше культурних, тому мене немає за що судити, держава мала закрити цю справу. Якщо хтось відслідковує новини, то російські банки до цього часу горять по території всієї України. Ця боротьба триває, тому державі доведеться вирішувати не питання громадян, якщо це українська держава, а питання окупаційних фінансових установ".

Адвокат Коханівського Нонна Надіч зазначила наступне: "Те, що ми будемо писати в апеляції, ми визначимо після того, як отримаємо письмовий текст судового рішення. Ви чули, що рішення дуже об’ємне, тому нам треба з ним ознайомитись".

Нагадаємо, що із зали судового засідання пряму трансляцію вела кореспондентка ASPI news. Раніше повідомлялося, що під час обрання запобіжного заходу Миколі Коханівському у 2017 році у Святошинському суді Києва сталися заворушення.

Джерело статті: “https://aspi.com.ua/publications/lideru-oun-kokhanivskomu-yakiy-gromiv-rosiyski-banki-vinesli-nespodivaniy-virok-video”