Порошенко в Печерському райсуді: Очевидні мотиви помсти мені особисто

П’ятий президент України, народний депутат від "Європейської солідарності" Петро Порошенко заявив, що справа про призначення Сергія Семочка заступником голови Служби зовнішньої розвідки, у якій він проходить як підозрюваний, є помстою йому за проукраїнську позицію.

Об этом сообщает Редакция

Про це експрезидент сказав 1 липня в Печерському райсуді Києва, який обирає йому запобіжний захід, трансляцію проводить телеканал "Прямий".

"Очевидні мотиви помсти за захист української території мені особисто. Помсти за санкції (проти Росії. – "ГОРДОН"). П’ята колона Російської Федерації, яка відсиджувалася під час моєї каденції президента, зараз повернулася і намагається мені помститися", – підкреслив Порошенко.

За його словами, слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР), яких залучено до справи експрезидента, "працюють під керівництвом адвоката [експрезидента України – утікача Віктора] Януковича пана [Олександра] Бабікова у спілці адвокатів Януковича, яка зараз називається Державним бюро розслідувань".

10 червня Порошенко надіслали підозру у кримінальному провадженні про призначення Семочка. Слідство вважає, що експрезидент України видав явно злочинний наказ, яким схилив тодішнього керівника СЗР Єгора Божка до перевищення службових повноважень. ДБР також склало підозру Божку.

18 червня суд мав обрати Порошенку запобіжний захід у справі про призначення Сергія Семочка першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки. Засідання відклали.

1 липня Порошенко прийшов у ДБР для проведення допиту. За даними бюро, він відмовився від надання свідчень і від вручення повістки на нові допити.

Після ДБР Порошенко вирушив у Печерський суд. Під час засідання щодо обрання для експрезидента запобіжного заходу його адвокати висунули вимогу про відведення всіх прокурорів разом із генпрокуроркою України Іриною Венедіктовою.

Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/politics/-poroshenko-v-pecherskomu-rajsudi-ochevidni-motivi-pomsti-meni-osobisto-1507265.html”