Хроніка ООС на 11 серпня: окупанти продовжують стріля ти в бік ЗСУ, втрат немає

Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил продовжувалися заходи в рамках запровадженого з 27 липня 2020 року повного та всеосяжного режиму припинення вогню.

Бойових втрат у лавах Об’єднаних сил не було, жоден військовослужбовець не загинув і не зазнав поранень.

У переважній більшості районів проведення операції вчора не пролунало жодного пострілу з боку противника.

Про це на черговому брифінгу розповів полковник Олександр Мотузяник з Прес-центру Міністерства оборони України. 

Водночас, вже наприкінці доби, а саме о 22.05 поблизу Красногорівки військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил зафіксували два постріли з ручного протитанкового гранатомета РПГ, здійснених противником з напрямку Старомихайлівки. На цей провокаційний обстріл наші воїни не відповідали.

Від початку поточної доби і станом на 12.00 сьогодні, 11 серпня, порушень режиму перемир’я зі сторони противника поки не фіксувалося. Бойових втрат у лавах Українських військ немає.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях активізували агітаційно-пропагандистську роботу з призову на військову службу осіб віком від 18 до 55 років.

Зокрема, збільшилась кількість пропагандистських заходів, у т.ч. розміщення оголошень у місцевих ЗМІ та у громадських місцях. Локальними операторами стільникового зв’язку масово розсилаються СМС-повідомлення з агітації на службу за контрактом. Крім того, окупанти збільшили кількість агітаційних груп, відряджених зі складу з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів для ведення вербувальної роботи у населених пунктах тимчасово окупованих територій.

Водночас у підрозділах противника продовжується перепризначення офіцерського складу ланки “рота-батальйон” за результатами інспектування угруповання російських окупаційних військ у липні ц.р. комісіями міністерства оборони, генерального штабу та Південного військового округу ЗС РФ.