Журналісти білоруського видання KYKY виїхали з країни

Кілька співробітників білоруського видання KYKY покинули країну. Серед них — директор, головний редактор і частина редакції. Співзасновника видань KYKY і «The Village Беларусь» Олександра Василевича затримали 28 серпня.

«Ми зробили це, щоб зберегти видання і команду фізично і морально. <…> Зараз співзасновник KYKY Саша Василевич — це наше спільне розбите серце. <…> Так що ми робимо все, щоб максимально ефективно працювати — заради Саші, заради вас і заради нашої спільної волі, яка вже ось-ось», — йдеться в повідомленні редакції в Telegram-каналі.

Співробітники мають намір повернутися до Білорусі і не планують жити в еміграції.

9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. ЦВК визнала переможцем Олександра Лукашенка (80,1% голосів), його опоненти вважають лідером Світлану Тіхановском (10,1%, за версією ЦВК).

Міжнародна спільнота признала, що вибори булі сфальсифіковані на користь диктатора Лукашенко.

З дня голосування в країні тривають акції протесту. На демонстраціях затримували не лише протестуючих, але і журналістів. В країні блокували більше 70 місцевих видань, в їх числі — «Белсат» і білоруські підрозділи «Медіазони» і The Village. Деяких журналістів позбавили акредитації.