Плівки Вовка — ВРП пояснила чому не відсторонила голову Окружного адмінсуду Києва — новини України

Вища рада правосуддя пояснила, чому повернула генпрокурору Ірині Венедіктовій клопотання про тимчасове відсторонення голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка, якого підозрюють у створенні злочинної організації та захопленні влади через вплив на органи правосуддя. Про це йдеться у заяві ВРП.

Об этом сообщает Устинов троллит

Там наголосили, що ухвалили таке рішення, через те, що «нема доказів» про вручення підозри Вовку належним чином, і тому він не набув статусу підозрюваного.

«Вища рада правосуддя ухвалила рішення повернути без розгляду клопотання […] у звʼязку з тим, що долучені до клопотання матеріали кримінального провадження не містять доказів належного вручення судді повідомлення про підозру і, відповідно, він не набув статусу підозрюваного», — заявили у ВРП.

Нагадаємо, 1 вересня Вища рада правосуддя одноголосно відмовилася відсторонити голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка — клопотання генпрокурора повернула без розгляду.

  • 17 липня НАБУ представило запис розмов очільника суду Павла Вовка і суддів ОАСК. Того ж дня працівники НАБУ провели обшуки в суді, після чого Вовку та його заступнику Євгену Аблову повідомили про підозру. Крім них, підозру отримали ще кілька суддів цього суду і голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк. Усіх їх підозрюють у «створенні злочинної організації та захопленні влади». 21 липня НАБУ оприлюднило нові записи телефонних розмов Вовка.
  • Вовк після цього заявив, що НАБУ не повідомило йому про підозру, а сам він перебуває у відпустці.
  • 4 серпня НАБУ вже вшосте викликало на допит суддів ОАСК разом із Вовком. Усі попередні виклики ті проігнорували, заявили у відомстві.
  • 11 серпня НАБУ оголосило в розшук Павла Вовка, його заступника, трьох суддів ОАСК і двох колишніх членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Джерело статті: “https://babel.ua/news/50362-vishcha-rada-pravosuddya-poyasnila-chomu-ne-vidstoronila-suddyu-pavla-vovka”