Хроніка ООС на 29 вересня: обстріли зростають, втрат серед Об’єднаних сил немає

За минулу добу, 28 вересня, збройні формування Російської Федерації п’ять разів намагалися спровокувати наших воїнів на відкриття вогню у відповідь.

Про це на черговому брифінгу розповів полковник Олександр Мотузяник з Прес-центру Міністерства оборони України. 

Так, близько 10 години ранку, російсько-окупаційні війська випустили 3 черги зі стрілецької зброї в напрямку позицій українських військових поблизу Старогнатівки, а у вечірній час доби — зі станкового протитанкового гранатомета.

Вогневі провокації ворога зафіксовано також поблизу населеного пункту Авдіївка, що на Донецькому напрямку. Після сьомої години вечора російсько-окупаційні війська здійснили неприцільні обстріли позицій українських воїнів зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета.

Ще два порушення режиму припинення вогню було зафіксовано на Луганському напрямку. Ввечері, неподалік населеного пункту Шуми, агресор обстріляв позицій наших захисників, використовуючи стрілецьку зброю та підствольний гранатомет.

Вогонь у відповідь не відкривався.

Бойових втрат серед підрозділів Об’єднаних сил немає.

Від початку поточної доби до опівдня на усіх ділянках відповідальності українських підрозділів зберігалася тиша, порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ не зафіксовано.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування оперативного угруповання російсько-окупаційних продовжує використовувати режим припинення вогню для нарощування інженерного обладнання передових позицій майже по всій лінії розмежування. Минулого тижня найбільш інтенсивні заходи зі спорудження окопів і бліндажів противник здійснював на Новоайдарському, Сєверодонецькому, Курахівському, Торезькому та Маріупольському напрямках.

Крім того, окупанти встановлювали нові та поновлювали існуючі мінно-вибухові загородження, у тому числі поблизу приватних осель місцевого населення, з використанням протипіхотних мін ОЗМ-72 і ПОМ-2.

При цьому, противник продовжує втрачати особовий склад внаслідок підривів на власних мінно-вибухових пристроях. Так, 27 вересня у результаті підриву на міні отримав важке поранення з втратою частини нижньої кінцівки один з нещодавно прибулих під час ротації російських офіцерів.