На Кіровоградщині трьох працівників лісгоспу судитимуть за вимагання і одержання хабара та службове підроблення

Слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, завершено досудове розслідування відносно трьох працівників ДП «Світловодське лісове господарство», а саме: організатора — тимчасово виконуючого обов’язки директора держпідприємства, лісничого Глинського лісництва та старшого майстра лісу Глинського лісництва.

Об этом сообщает Компромат России

Досудовим розслідування встановлено, що ввечері 26 березня 2020 року лісничий, за попередньою змовою з т.в.о. начальника та старшим майстром лісу, одержав від громадянина 27 000 гривень неправомірної вигоди за надання 12,087 м3 не облікованих круглих лісоматеріалів породи «Дуб» довжиною 3 метри без оформлення відповідних офіційних документів та без дотримання передбачених законом процедур.

Того ж дня старший майстер лісу, діючи спільно з керівником та лісничим, за допомогою кишенькового портативного комп’ютеру, з метою приховання факту завищення обсягів відпущених лісоматеріалів, вніс неправдиву інформацію про характеризуючи ознаки офіційно відпущених лісоматеріалів.

Таким чином, особи обвинувачуються одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням, у службовому підробленні, вчинених за співучасті групою осіб (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 368 КК України).

28 вересня 2020 року обвинувальний акт направлено до суду.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала Кіровоградська обласна прокуратура, оперативне супроводження — УСР в Кіровоградській області.

Поділитись

Джерело статті: “https://stopcor.org/na-kirovogradshhyni-troh-praczivnykiv-lisgospu-sudytymut-za-vymagannya-i-oderzhannya-habara-ta-sluzhbove-pidroblennya/”