Хіти тижня. Мінюст запроваджує «міцну дубину»: Банківські рахунки боржників у банках арештовуватимуть автоматично

Банки зможуть арештовувати рахунки боржників за допомогою системи від Міністерства юстиції. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська під час Дев’ятого українського банківського форуму, повідомляють з посиланням на "ЛІГА".

Об этом сообщает DEDAL

"Хочу закликати банківську спільноту приєднуватись до нашої системи автоматизованого арешту рахунків. Зараз вона абсолютно добровільна", – зазначив він.

За словами міністра, якщо банк приєднується до цієї системи, то арешт рахунків у такій фінустанові відбуватиметься автоматично.

"Виконавець натисне кілька клавіш на комп’ютері й рахунки вже будуть арештовані. Для банку, який приєднається до системи, спочатку це буде нібито мінусом, тому що клієнти розумітимуть, що їх рахунки можуть арештувати миттєво. Але що більше банків приєднаються до системи, то більша ймовірність, що ваші боржники не зможуть сховати кошти й уникати виконання зобов’язань", – сказав міністр.

"У нас є чимало виконавчих листів, загалом виконавчих документів про стягнення грошових коштів. А ця система зробить стягнення боргів у рази швидшим та ефективнішим. Зокрема стягнення з державного сектора. Ми готові надати всю технічну підтримку", – підкреслив Малюська.

З системою автоматизованого арешту рахунків вже працюють 4 банки.

Джерело статті: “https://patrioty.org.ua/ecomomic/khity-tyzhnia-miniust-zaprovadzhuie-mitsnu-dubynu-bankivski-rakhunky-borzhnykiv-u-bankakh-areshtovuvatymut-avtomatychno-351023.html”