Росія перекидає кораблі Каспійської флотилії в Чорне море на «навчання»

Десантні та артилерійські катери Каспійської флотилії РФ почали міжфлотський перехід в Чорне море в рамках так званих навчань.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на пресслужбу Південного військового округу.

"У рамках здачі контрольної перевірки за зимовий період навчання понад 10 десантних і артилерійських катерів та суден КФЛ ПВО здійснюють міжфлотський перехід з Каспійського до Чорного моря. Перед виходом з пункту базування в Махачкалі екіпажі катерів відпрацювали повний цикл базової підготовки та виконали курсові завдання в морі" , — йдеться у повідомленні.

При підготовці до переходу було проведене тренування з проходу вузьких ділянок і проточних зон.

"Згідно з планом здачі контрольної перевірки, екіпажі катерів КФЛ у взаємодії з силами Чорноморського флоту візьмуть участь в залікових морських навчаннях", — йдеться у повідомленні.

Раніше в міноборони РФ заявили, що Збройні сили Росії почали начебто контрольну перевірку за зимовий період навчання, тренування відбудуться у всіх військових округах. Протягом квітня буде проведено 4 048 навчань різного масштабу, зокрема 812 двосторонніх, на 101 полігоні і 520 об’єктах навчально-матеріальної бази.

Як повідомляв Укрінформ, раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді заявив, що уздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим знаходяться 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

4 квітня стало відомо, що Російська Федерація перекидає в тимчасово окупований Крим 76-у гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова, бійці якої в 2014 році брали участь у бойових діях на Сході України. Про це повідомила незалежна група російських розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT).

У вівторок офіційний представник Міноборони України Марія Сальник з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони повідомила, що командування ЗС РФ доукомплектовує бойові підрозділи Південного військового округу ЗС РФ, перекидаючи військових із Західного, Центрального і Східного військових округів.