Більше половини українських водіїв постійно не пристібаються в авто

В Україні постійно пристібаються пасками безпеки лише 39 відсотків водіїв і 52 відсотки пасажирів.

Про це у Фейсбуці поінформував перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

“У рамках кампанії "Пристібайся – не жахайся", серед водіїв та пасажирів в Україні провели опитування щодо використання пасків безпеки. Ось такі результати отримали: 82% пасажирів на передньому сидінні стверджують, що пристібаються, а 52% − роблять це постійно. Серед водіїв показники ще нижчі: 48 % кажуть, що пристібаються час від часу, і лише 39% – постійно”, — йдеться у повідомленні.

Він уточнив, що найгірша ситуація із використанням пасків безпеки на задньому сидінні: лише 26% стверджують, що пристібаються, коли сидять ззаду, і лише 12% − звикли робити це щоразу.

У результатах опитування зазначається, що 69% батьків пристібають дитину, але тільки 61% батьків стверджують, що пристібають їх завжди.

Водночас, як поінформував Білошицький, 95% українців згодні, що використовувати паски безпеки важливо, щоб уберегти життя в разі аварії.

“Багато людей не усвідомлюють, що використовувати паски безпеки необхідно всім, хто перебуває в автомобілі, зокрема й пасажирам на задньому сидінні. Адже це місце тільки на перший погляд безпечне”, — зазначив він.

Опитування «Сприйняття та використання пасків безпеки водіями та пасажирами» проводила компанія Gradus Research у грудні 2020 року, у ньому взяли участь 1000 респондентів віком 18−50 років у Києві, Львові, Маріуполі, Одесі і Харкові.

Як повідомлялося, 17 березня Нацполіція (НПУ) і Консультативна місія ЄС (КМЄС) в Україні запустили кампанію із підвищення безпеки дорожнього руху «Пристібайся – не жахайся».