Вакцинація у борг: Україна позичить у МБРР ₴2,5 мільярда на проведення щеплення

Україна отримає 2,5 млрд гривень на проведення вакцинації від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР).

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказала заступник міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

«Українська система охорони здоров’я отримає додатково 2,5 млрд гривень допомоги від Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Вчора Кабмін погодив запропоновану МОЗ угоду про позику в рамках проєкту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні». Цей документ передбачає кошти для закупівлі вакцини від COVID-19 на суму близько 840 млн гривень, додатково угодою передбачено її логістику, закупівлю обладнання для зберігання, забезпечення холодових ланцюгів, проведення тренінгів з утилізації відходів», — повідомила Шаталова.

Окрім цього, за її словами, передбачається закупівля додаткового обладнання для забезпечення холодового ланцюга зберігання вакцини, яке замінить холодильники в пунктах щеплення, та обладнання для секвенування штамів вірусу. Близько 900 млн гривень отримає загальний фонд державного бюджету.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів перерозподілив бюджет Програми медичних гарантій на 2021 рік, виділивши на закупівлю вакцини для проведення імунопрофілактики від COVID-19 6,5 млрд гривень.

На фото: очільник МОЗ Максим Степанов збрехав, що смертність від COVID-19 в Україні одна з найнижчих у Європі