У Росії визнали “екстремістськими” організації Навального

Московський суд визнав "Фонд боротьби з корупцією", "Фонд захисту прав громадян" та "Штаби Навального” екстремістськими організаціями. Вони були засновані опозиціонером Олексієм Навальним, передає Фото: Пресслужба Бабушкінського суду/ТАСС

Рішення за позовом столичної прокуратури РФ у середу, 9 червня, виніс Мосміськсуд. Засідання тривало більше ніж 12 годин.

Ця постанова означає, що структури повинні ліквідуватися. Адвокати ФБК, ФЗПГ та громадського руху "Штаби Навального" зі свого боку заявили про намір оскаржити вердикт.

Як пише " ", прокурори раніше звинувачували організації засудженого опозиціонера Олексія Навального в тому, що ті "займаються формуванням умов для дестабілізації соціальної та суспільно-політичної ситуації" в РФ.

Разом із цим, наполягають у прокуратурі, "фактичними цілями їхньої діяльності є створення умов для зміни основ конституційного ладу, зокрема і з використанням сценарію "кольорової революції".

Сторона звинувачення також заявляла, що вказані організації "дестабілізують суспільно-політичну ситуацію в країні, зокрема шляхом закликів до насильницьких дій, екстремістської діяльності, масових заворушень, шляхом спроб втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність, що в цілій низці випадків підтверджується судовими актами, які набули законної сили".

Як повідомляв "СтопКор" раніше, ВАКС зобов’язав НАБУ відкрити кримінальну справу проти Кличка за заявою журналіста.

Читати також: В Україні скасували пільговий проїзд у громадському транспорті Поділитись

Джерело статті: “https://stopcor.org/u-rosiyi-organizacziyi-navalnogo-vyznaly-ekstremistskymy/”