ВООЗ на Полтавщині розпочало пілотний проєкт з організації виїзних вакцинацій проти коронавірусу для людей похилого віку

 Бюро ВООЗ в Україні ініціювало та розпочало спільно з громадською організацією «Батьки за вакцинацію» та Міністерством охорони здоров’я України пілотний проект у Полтавській області з метою збільшення масштабів вакцинації від COVID-19 серед літніх людей у сільській місцевості. Ця ініціатива реалізується у партнерстві з Європейським Союзом за підтримки Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА і Полтавського обласного центру громадського здоров’я. 

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ.

Цей спільний пілотний проєкт з організації виїзних сесій для людей похилого віку в сільській місцевості має на меті пропілотувати алгоритм організації виїзних сесій для людей похилого віку відповідно до уніфікованого проєкту з вакцинації організованого населення та мотивувати регіони до вакцинації літніх людей.  

У цьому проєкті беруть участь два села Полтавської області – Гаркушинці та Петрівці – із загальною кількістю населення 2180 осіб, у тому числі 1062 особи віком від 60 років. 

Глобальне завдання вакцинації від COVID-19 полягає у забезпеченні доступу до вакцини та повної вакцинації для всіх пріоритетних груп, а потім і для загального населення. Серед пріоритетних груп наразі в Україні вакциновано лише близько 15% літніх людей. 

Після отримання результатів цього пілотного проєкту буде розглянуто рішення про масштабування цього проєкту на інші регіони країни. 

Станом на 12 вересня, з початку кампанії з вакцинації було введено понад 10,7 мільйонів доз вакцин, щеплено понад 5,9 мільйонів людей, у тому числі понад 4,8 мільйонів осіб повністю імунізовані та отримали дві дози щеплень.