Зеленський призначив заступником Єрмака ще одного Татарова

 Президент Володимир Зеленський підписав указ № 592/2021 про призначення Ростислава Шурми заступником керівника Офісу глави держави Андрія Єрмака.

З 2006 року Ростислав Шурма працює у групі Ріната Ахметова «Метінвест». У 2012-2019 роках очолював меткомбінат «Запоріжсталь». Працював фінансовим директором Макіївського металургійного заводу («Метінвест»), заступником директора металургійного дивізіону «Метінвест».

У квітні 2015 року очолив Запорізьку регіональну організацію партії «Опозиційний блок».

Батьком Ростислава Шурми є колишній народний депутат від "Опозиційного блоку" Ігор Шурма, що свого часу активно підтримував експрезидента Віктора Януковича. Ігор Шурма був одним з 59 депутатів, що підписали подання, на підставі якого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення, що зобов’язувала держслужбовців давати пояснення про джерела їх доходів і доходів членів їх сімей. Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення в Україні запровадили у 2015 році. Це було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов’язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом.

Також Шурма-старший відмовляється визнавати "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями, пояснюючи це тим, що "у кожному середовищі є погані люди". Окрім того, у Верховній Раді свого часу не голосував за визнання Росії країною-агресором, пояснивши це тим, що "країни Європи цього поки не визнали".