Багато скарг: НКРЕКП перевірить 26 операторів газорозподільних мереж

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), проведе позапланові виїзні перевірки 26 компаній-операторів газорозподільних мереж за зверненнями споживачів.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні комісії 24 листопада.

Рішення обумовлене надходженням великої кількості скарг на неврахування показників приладів обліку газу.

Так, буде перевірене дотримання ліцензійних умов компаніями Вінницягаз, Волиньгаз, Дніпрогаз, Дніпропетровськгаз, Донецькоблгаз, Житомиргаз, Запоріжгаз, Івано-Франківськгаз, Київоблгаз, Кіровоградгаз, Кременчукгаз, Криворіжгаз, Лубнигаз.

Перевірять також Львівгаз, Маріупільгаз, Миколаївгаз, Одесагаз, Полтавагаз, Рівнегаз, Сумигаз, Харківгаз, Харківміськгаз, Херсонгаз. Хмельницькгаз, Чернівцігаз і Чернігівгаз.

Як повідомлялося, 3 листопада НКРЕКП вирішила провести перевірки 25 регіональних газорозподільних компаній через велику кількість скарг на ці компанії (неврахування обсягів споживання газу, відсутність корегування показників).

На фото: агент російських спецслужб Дмитро Фірташ контролює переважну більшість облгазів в Україні, за допомогою яких розкрадається державний бюджет. Проте про націоналізацію стратегічно важливих активів поки не йдеться