Міністр здоров’я Адам Нєдзєльський: Епідемічна ситуація у Польщі стає небезпечною

  У середу у Польщі повідомили про понад 28 тисяч нових добових інфікувань та 460 смертей від Covid-19. Про це йдеться в повідомленні Polskie Radio.

Міністр охорони здоров’я Польщі Адам Нєдзєльський заявив, що епідемічна ситуація в країні через найновіше зростання числа заражень коронавірусом стає небезпечною. У середу підтверджено 28 380 нових добових випадків зараження, 460 людей із Covid-19 та супутніми захворюваннями померли. Міністр Адам Нєдзєльський заявив, що найближчим часом щоденна кількість інфекцій досягне свого апогею:

«На наше переконання, найближчим часом – цього та наступного тижня – ми матимемо справу із піком четвертої хвилі заражень із числом заражень у межах 25 тис. цього і 30-35 тис. нових інфікувань наступного тижня».

Міністр Адам Нєдзєльський заявив, що, за прогнозами, кількість нових випадків зараження в найближчі тижні зменшиться. Однак він застеріг, що це один із можливих сценаріїв, оскільки, як показує досвід трьох попередніх хвиль пандемії, він певною мірою непередбачуваний.

Міністр додав, що введення можливих нових санітарних обмежень і заборон буде залежати від статистики випадків COVID-19.

Міністр запевнив, що, незважаючи на сценарії, МОЗ готове збільшити кількість так званих ковідних ліжок у лікарнях. Адам Нєдзєльський додав, що кроки залежатимуть від сценарію розвитку епідемії.

IAR/Т.А.