США допомагатимуть українським партизанам у разі російської окупації

 Міністр оборони США Ллойд Остін та голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі, у своїх нещодавніх телефонних переговорах попередили своїх російських колег, що навіть якщо Росії вдасться провести бліцкриг в Україні, це не убезпечить Кремль від опору українського народу, який, напевно, почне повстанський партизанський рух проти окупації і отримуватиме всеосяжну підтримку з боку Штатів та їхніх союзників, повідомляє The New York Times.

У бесідах з росіянами високопосадовці Байдена також ясно дали зрозуміти, що ЦРУ (таємно) та Пентагон (явно) прагнутимуть допомогти будь-якому українському партизану, зазначає ZN.ua.

 

Представники адміністрації, опитані на цьому тижні, заявили, що плани з надання допомоги українським партизанам можуть включати навчання у сусідніх країнах, які є частиною східного флангу НАТО: Польщі, Румунії та Словаччини, що дозволятиме партизанам вільно виїжджати з України і також спокійно повертатись назад.

Крім матеріально-технічної підтримки та зброї, Сполучені Штати та їхні союзники по НАТО можуть також надати медичне обладнання, послуги та навіть притулок під час російських наступальних операцій.

За словами офіційних осіб, Сполучені Штати гарантовано поставлять наступальне озброєння українцям, якщо російські війська перетнуть кордон.

"Якщо Путін вторгнеться в Україну з великими військовими силами, військова допомога США і НАТО — розвідка, кібернетична, протитанкова та протиповітряна зброя, наступальні морські ракети — значно збільшиться", — сказав Джеймс Ставрідіс, чотиризірковий адмірал військово-морського флоту у відставці, який був верховним головнокомандувачем союзників у НАТО.

"І якщо агресія Росії створить український повстанський рух, то Путін має зрозуміти, що після того, як ми самі боролися разом із повстанцями протягом двох десятиліть, ми вже чудово знаємо, як їх озброювати, навчати та заряджати енергією на боротьбу", — резюмував адмірал Ставрідіс.