ДБР розкриє схеми постачання вугілля з ТОТ «групою українців» у понеділок

Державне бюро розслідувань у понеділок оприлюднить деталі функціонування злочинної схеми постачання впродовж 2014-15 років вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України.

Про це повідомляє Телеграм бюро.

“17 січня о 9:30 у приміщенні Державного бюро розслідувань відбудеться брифінг на тему: “Обставини та деталі функціонування злочинної схеми постачання впродовж 2014-15 років вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям “ЛНР” та “ДНР” групою громадян України”, — йдеться в анонсі.

Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора розслідує кримінальне провадження щодо злочинної схеми постачання впродовж 2014-15 років вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України.

У вересні-листопаді 2021 року у даному провадженні вже повідомлено про підозру народному депутату Віктору Медведчуку, бізнесмену Сергію Кузярі та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Провадження розслідується за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (держзрада) та ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичних організацій) КК України.

17 грудня слідчі ДБР намагалися вручити Порошенку Петру Олексійовичу повістку про виклик для проведення слідчих та процесуальних дій, однак він це проігнорував та виїхав із двору Верховної Ради. У повістці про виклик до ДБР він не був підозрюваним. Його викликали в рамках кримінального провадження для проведення процесуальних дій.

20 грудня 2021 року п’ятому Президенту України повідомлено про підозру у вчиненні державної зради та сприянні діяльності терористичних організацій.

17 січня органи слідства чекають на повернення Петра Порошенка до України для проведення відповідних слідчих дій.

На брифінгу у Варшаві 16 січня народний депутат, експрезидент Петро Порошенко повідомив, що прибуде літаком 17 січня до Міжнародного аеропорту "Київ" у Жулянах, але не виключає, що цей літак можуть посадити в іншому аеропорту.