В росії забороняють протестувати проти підвищення цін бо це дискредитує «спецоперацію»

 Мерія російського міста Барнаула відмовилася узгоджувати пікет проти підвищення цін на продукти, заявку на який подав місцевий міський комітет КПРФ. Про це пише алтайське відділення партії у своєму телеграм-каналі.

Такий пікет, йдеться у листі мерії, може сформувати у великої кількості людей «негативне ставлення до спеціальної військової операції в Україні, оголошеної президентом» та спричинити «зростання соціальної напруги» та «суспільні хвилювання», зазначає видання "Медіазона".

При цьому адміністрація Барнаула звернула увагу, що через війну в Україні справді зросли ціни на продукти. «Відбувся різкий стрибок курсу долара, запроваджено антиросійські санкції, відтак змінилися ціни на деякі товари», — пояснили в мерії.

Економічну ситуацію, пов’язану у тому числі із санкціями, там назвали «надзвичайною та невідворотною обставиною». Папір, який отримав горком КПРФ, підписав начальник комітету громадських зв’язків та безпеки Геннадій Корольов, який є членом партії «Єдина Росія».

«Якщо слідувати логіці чиновників міської адміністрації, то пікет "За підвищення цін", мабуть, має формувати позитивне ставлення до спеціальної військової операції в Україні. Такий би вони, напевно, без проблем узгодили?», — прокоментували заборону проведення заходу в алтайському відділенні КПРФ.