Прем’єр-міністр Польщі: «руській мір» — це ракова пухлина, яка становить смертельну загрозу для всієї Європи

 Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у колонці британського видання The Telegraph жорстко висловився з приводу "російського світу":

"Ми не можемо мати жодних ілюзій. Це не божевілля, а навмисна стратегія, яка вже відкрила шлях геноциду. "Руській мір" — це ракова пухлина, яка не просто пожирає більшу частину російського суспільства, вона становить смертельну загрозу для всієї Європи. Тому недостатньо просто підтримувати Україну у її збройній боротьбі з Росією. Ми маємо повністю викорінити цю нову жахливу ідеологію.

Як колись Німеччина була піддана денацифікації, так сьогодні єдиний вихід для росії та всього цивілізованого світу — «депутинізація». І якщо ми не займемося цим негайно, ми втратимо не лише Україну, ми втратимо нашу душу, нашу свободу та суверенітет. Тому що Росія не зупиниться у Києві. Вона вирушила у довгий похід на Захід, і нам вирішувати, де ми її зупинимо."

Раніше Моравецький заявив, що не можна торгувати з воєнними злочинцями та   запропонував повну торговельну блокаду росії