Туреччина працює над мінімізацією залежності від імпорту озброєння

Одним із пріоритетних напрямків розвитку оборонного комплексу Туреччини на сьогоднішній день є розробка вітчизняних двигунів та систем озброєння з метою мінімізувати залежність оборонного комплексу країни від імпорту озброєнь.

Про це повідомляє турецьке видання Анадолу.

Одним із визнаних лідерів у цій галузі є компанія Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ, яка вже певний час спільно з місцевими партнерами реалізує проект розробки гібридних силових установок.

У MKE прагнуть усунути залежність Туреччини від імпорту силових установок та двигунів для бронетехніки. Поряд із дизельними, у компанії розробляють електричні двигуни.

У компанії повідомили Анадолу, що однією з успішних розробок компанії, що знаходиться на стадії завершення, є електричний двигун для бронетехніки вагою до 25 тонн. 26 різних випробувань цього двигуна на полігоні в Бурдурі пройшли успішно і перші 50 з них незабаром надійдуть на озброєння ЗС Туреччини. Причому постачання розпочнеться вже з липня поточного року.

Для бронетехніки більшої ваги в MKE розробляють цілий комплекс із 8 складових, у тому числі: електричні двигуни з гібридною силовою установкою, батареї та генератори.

В рамках цього проекту вже в липні розпочнуться випробування САУ Fırtına з електричними двигунами.

Іншим напрямком роботи MKE є розробка 76 мм корабельних артилерійських установок. Випробування установок, що виробляють по 80 пострілів за хвилину, пройшли успішно в районі Карапинар. Останні випробування планується завершити у найближчі два місяці після чого розпочнеться серійне виробництво.

Ще один важливий проект MKE, що реалізується спільно з TÜBİTAK SAGE, – підвищення дальності стрільби вітчизняних САУ Fırtına з нинішніх 40 км до 56 км, а надалі – до 72 км. До кінця поточного року планується досягти початкової мети 56 км.