Мери Хіросіми та Нагасакі закликали позбавити світ ядерної зброї на тлі загроз з боку рф

Мери  японських міст Хіросіми та Нагасакі, які пережили ядерні бомбардування, закликали позбавити світ ядерної зброї на тлі загроз росії використовувати її у війні проти України.

Заяви прозвучали в рамках першої зустрічі сторін договору ООН, що забороняє новітню зброю, пише Japan Today, повідомляє телеграм-канал Енергоатом.

Так, мер Хіросіми Кадзумі Мацуї закликав увесь цивілізований світ відмовитися від ядерної зброї, щоб трагедія не повторилася. Також він заявив, що ядерна зброя не є мирним рішенням війни в Україні.

Своєю чергою мер Нагасакі Томіхіса Тауе, який є віцепрезидентом групи, сказав, що в умовах російської ядерної загрози зараз як ніколи відчуває, що існування договору є дуже важливим, оскільки це єдиний міжнародний документ, який може запобігати військовим кризам, а не вирішувати їхні наслідки.

Країни-учасниці сподіваються зайняти на цій зустрічі тверду, єдину позицію щодо ядерного роззброєння та взяти участь у конференції з розгляду дії Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, що відбудеться у серпні в Нью-Йорку.