У мзс росії попередили росіян: на відпочинку в Греції вас будуть бити та гнобити

Греція більше не є безпечною країною для відпочинку росіян, тому що "в мзс рф надходять повідомлення про факти дискримінації та агресії щодо громадян росії". Про це 23 червня повідомив директор четвертого європейського департаменту мзс рф Юрій Піліпсон.

«В умовах безперервної антиросійської риторики з боку грецьких офіційних осіб і тиражування в місцевих ЗМІ дезінформації про події в Україні (а російські інформджерела давно заблоковані) продовжують надходити повідомлення про факти дискримінації і навіть пряму агресію стосовно росіян і російськомовних громадян", — сказав він в інтерв’ю російській пропагандистській агенції ТАСС.

Раніше уповноважений з прав людини в рф Тетяна Москалькова зазначила, що реакції правоохоронних органів на побиття російських громадян у Греції "немає абсолютно".

15 квітня голова Ради з прав людини при президентові росії Валерій Фадєєв повідомив, що міжнародні організації, зокрема ООН та ОБСЄ, "не реагують належним чином на прояви русофобії в Європі". За його словами, росіяни опинилися у становищі "травимого народа". Він додав, що дуже складно змінити цю «ксенофобську, расистську атмосферу».

Антиросійські настрої у світі різко посилилися після того, як Росія напала на Україну і вбиває тисячами її громадян.

Ілюстрація: збірний образ типового російського туриста — бидла та хама