Суд відпустив агента ФСБ Мартиненка під заставу у майже 5 мільйонів

Вищий антикорупційний суд відпустив під майже 5 мільйонів гривень застави колишнього народного депутата Миколу Мартиненка, якого підозрюють в в отриманні неправомірної вигоди та відмиванні коштів.

Про це повідомляють "Слово і діло" та САП.

4 серпня таке рішення ухвалив слідчий суддя ВАКС Володимир Воронько.

Таким чином суд відмовив НАБУ і САП у застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання Мартиненка під вартою.  

"Застосувати до підозрюваного Миколи Мартиненка запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2000 прожиткових мінімуми, зо становитьь 4,96 млн грн" — виніс ухвалу суддя.

Заставу необхідно внести протягом 5 днів. У разі невнесення застави прокурор САП може клопотати про більш жорсткий запобіжний захід. Разом з тим, Мартиненко повинен прибувати до детектива, прокурора, суду за першою вимогою; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування зі свідками у справі; здати на зберігання до Державної міграційної служби всі свої паспорти для виїзду за кордон.

Строк дії обов’язків – до 28 вересня 2022 року.

Знаково, що до кримінальної відповідальності колишнього 1-го секретара Київського міського комітету ЛКСМУ, агента ФСБ Миколу Мартиненка притягує в межах своїх повноважень НАБУ — за коррупцію, а не СБУ — за держзраду, як воно мало бути. Більше того: СБУ більше 25 років "спостерігало" за зрадницькою діяльністю покидька М. Мартиненка, але ніяк не завадила його руйнівної для державності України діяльності в секторі ядерної енергетики.

Доречі, адвокатом М.Мартиненко є агент ще КГБ УССР Петро Бойко (на фото праворуч, разом з клієнтом), поплічник Віктора Медведчука. Який теж мав би стати предметом розробки начебто української СБУ, але так і не став.