«Їх тут не чекають»: росіяни шукають роботу в Польщі, як ніколи раніше

Інтерес серед росіян до некваліфікованої роботи в Польщі зріс на 600%.

Одним з неочікуваних наслідків оголошення в рф мобілізації став сплеск інтересу до роботи у Польщі з боку росіян. Про це повідомляє міжнародне агентство з працевлаштування Gremi Personal.

Зазначається, що за останні два дні рекрутери отримали 130 запитів на роботу з росії. Хоча раніше ця позначка була на рівні 20-30 запитів на місяць. Імовірно, росіяни почали масово шукати роботу в Європі через мобілізацію.

"Спеціалісти з працевлаштування додають, що до війни польські роботодавці взагалі не відчували попит на вакансії в Польщі з боку росіян, але економічна криза та санкції поволі приводять до певних змін. А закон про часткову мобілізацію ще більше підштовхує інтерес шукати роботу в Європі", — йдеться у повідомленні.

Агенство назвало причини, чому росіяни обирають Польщу. Перш за все, через можливість швидкого перетину кордону та легалізації перебування. Крім того, більшість польських роботодавців гарантують легальне працевлаштування, офіційну заробітну плату та соціальний пакет.

Хоча знайти роботу в Польщі росіянам не просто. Директорка департаменту рекрутації Gremi Personal Анна Джоболда зазначила: "Однак польські рекрутингові компанії здебільшого не наймають громадян з рф не тільки через відсутність спрощених візових процедур, нових санкційних візових обмежень, а через солідарність з Україною".

Вона додала, що має місце друга хвиля міграції росіян внаслідок війни: "Першими поїхали переважно люди, яких не влаштовувала санкційна політика. На початку війни їхнім вибором стали зокрема такі країни як Грузія, Вірменія, Туреччина, Ізраїль. А тепер влаштуватись у Польщі намагаються чоловіки, які бояться масового призову, але їх тут не чекають".