Російські загарбники під час окупації Харківщини вбили дитячого письменника Володимира Вакуленка

 Зниклого у березні під час окупації Харківщини дитячого письменника Володимира Вакуленка вбили – про це свідчать результати ДНК-експертизи.

Про повідомило Суспільне.

Володимир Вакуленко — дитячий письменник, поет і лауреат численних літературних премій. Він зник в селі Капитолівка Ізюмського району в березні 2022 року.

Батьки письменника понад пів року шукали свого єдиного сина. Згодом стало відомо, що російські окупанти викрали його.

Володимир Вакуленко — дитячий письменник

Після звільнення Збройними силами України окупованого Ізюма, в місті виявили місце масового поховання, зазначає "Новинарня".

“Станом на початок вересня, там знайшли понад чотири сотні тіл. Поховання проводила місцева ритуальна служба, вона ж вела журнал із даними про небіжчиків. Як з’ясувалося, в цьому журналі, під номером 319 були вказані дані письменника”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці спершу заперечили інформацію про те, що в цій могилі був похований Володимир Вакуленко. 20 жовтня речник прокуратури Харківщини заявив, що під номером 319 вони виявили тіло невідомої жінки.

Однак розслідувачі знайшли фото тіла під номером 319, зроблене перед похованням. На ньому – прострелені документи Володимира Вакуленка. Також – татуювання на руці, схоже на те, що мав письменник.

Нині ж дані про загибель письменника підтвердила ДНК-експертиза.