Суддя з Київщини «забув» задекларувати два паркомісця та квартиру і отримав підозру

Загальна сума незадекларованих статків становить близько 5 млн грн.

Національне антикорупційне бюро України розповідає, що разом зі Спеціальною антикорупційною прокуратурою відомства скерували до суду обвинувачувальний акт щодо одного з суддів Київської області через внесення недостовірних даних до е-декларації за 2020 рік. Його дії кваліфікували за ч. 1 ст. 366-2 ККУ, сказано в повідомленні бюро. 

"Служитель Феміди не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про квартиру у Києві вартістю 4,6 млн грн, яка фактично належить його тещі, і де він проживав впродовж року. Також суддя "забув" згадати в декларації про оренду двох машиномісць, якими користувався разом із сім’єю у 2020 році", — сказано в повідомленні.

В НАБУ підсумовують, що загальна сума незадекларованих статків становить близько 5 млн грн. Судді вже повідомили про підозру 

Минулого року САП подала позов про визнання необґрунтованими деяких активів цього судді, а саме машини та квартири. Згодом у НАБУ з’ясували, що обвинувачений через третіх осіб придбав і квартиру, і авто. Їх сума становить 6,7 млн грн. Ба більше, з них 5,7 млн грн не могли бути набуті шляхом законних доходів судді.

13 липня того ж року ВАКС частково задовольнив позов САП про визнання необґрунтованими активів на 3,6 млн грн, законність набуття яких не підтверджена. 14 грудня 2022 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила рішення першої інстанції.

Фото з відкритих джерел