Геннадій Друзенко: голову Митної служби генерала Демченка чекають на фронті, де йому розкажуть про «п»яту митну колону»

Про ворожу "п’яту митну колону" розповідає Геннадій Друзенко, правник, волонтер, ветеран АТО, співзасновник ПДМШ ім. Миколи Пирогова — у своєму блозі у виданні Цензор.нет:

"Сьогодні вночі прицільним вогнем орда знищила один зі стабпунктів, на якому місяцями працював #ПДМШ. Наші всі живі. Серед військових, на жаль, є втрати…

Сьогодні ж вночі митники намагались не пропустити в Україну в пункті пропуску "Краковець" швидку, яку гнали Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова як гуманітарну допомогу. Мовляв, по #ПДМШ стоїть орієнтування в базі Державна митна служба України.

Спільними зусиллями тих, хто знає, що дев’ятий рік #ПДМШ робить на фронті, швидку таки пропустили. Але я так цього не лишу.

Запрошую голову Державна Митна Служба України В’ячеслава Демченка (НА ФОТО — А.) та всіх охочих, відповідальних та причетних поїхати зі мною на фронт — пересвідчитись, куди йде "контрабанда", яку отримує ПДМШ від благодійників з усього світу.

Загалом я людина добра та гуманна. Але "розстрільні списки" тих, хто в буквальному сенсі вбиває наших воїнів своєю ненажерливість, байдужістю чи некомпетентністю, я останній рік веду. І займають вони вже не одну сторінку.

Чекаю від #ДМС пропозицій, з ким ми наступного тижня вирушаємо на фронт — інспектувати "контрабанду"."

Про те, як виглядає робота митниці сьогодні на кордонах України — у публікації Кордони і бл*два.

Угорі: генерал В’ячеслав Демченко, який розвалив роботу митниці (з відкритих джерел)