Нові моделі iPhone отримають матовий корпус, а темна тема iOS 13 виявиться сірою

Популярний YouTube-блогер EverythingApplePro і його колега з сайту XDA Макс Вайнбах поділилися порцією свіжих чуток про нові iPhone і iOS 13. Смартфони очікуються у вересні, як і оновлення iOS (але бета-версії вийдуть вже в липні).

Давайте почнемо з iPhone 11 (або Xl). Стверджується, що в дві нові моделі отримають OLED-матриці 5.8 і 6.5 дюймів відповідно. Скляна панель ззаду стане матовою, а межі корпусу не такими глянцевими, як в iPhone XS. Крім того, виступ з основною камерою стане помітно нижче.

У складі основної камери очікується три сенсора: основний на 12 мегапікселів, ширококутний з кутом огляду в 120 градусів. Можливо, з’явиться оптична стабілізація для всіх модулів. З інших нововведень: спалах з підвищеною яскравістю і більшою площею освітлення, а також прокачаний режим SmartHDR.

Останнє, про що згадали блогери, новий модуль TrueDepth. Розпізнавання обличчя зможе виявити вас під більш широким кутом, але ось відстань роботи сенсора навряд чи буде збільшено. А ще новинки отримають більш гучні стереодинаміки, ніж в моделях 2018 року.

Темна тема, про яку вже не раз повідомляли всілякі інсайдери, може відрізнятися від того, що очікували користувачі: замість глибокого чорного кольору будуть використовуватися темно-сірі відтінки. Також очікуються поліпшення в роботі Siri, функція по «розумному» управління оперативною пам’яттю і посилений захист від злому (і установки джейлбрейка).