На вихідні Україну засипле мокрим снігом, але потеплішає

На вихідні, 28 – 29 січня, розвиток циклонічної діяльності з півдня зумовить випадання опадів у вигляді дощу та мокрого снігу у південних областях України, Криму, Карпатах та на Вінниччині.

Про це повідомляє Ігор Кібальчич, кандидат географічних наук, синоптик.

Температура повітря в нічний час коливатиметься в межах -4…+1 °С, вдень -1…+4 °С, у південних областях вночі +1…+6 °С, вдень +3…+8 °С.

Так, у суботу, 28 січня, на більшій частині території України термометри вдень покажуть близько 0 °С. Винятком стануть Закарпаття, де повітря прогріється до +3…+5 °С, Крим (+7…+9 °С), а також Донецька область, де очікуються морози до -4…-5 °С. Опади у вигляді невеликого мокрого снігу та дощу можливі на півдні та південному сході країни. На решті території – мінлива хмарність без істотних опадів.

Уночі буде морозно по всій Україні. На Полтавщині, у Запорізькій та Дніпропетровській областях стовпчики термометрів опустяться до -3…-5 °С, у східних областях та на Сумщині – до -5…-7 °С. У решті регіонів очікується близько -2…-4 °С.

У неділю, 29 січня, мокрий сніг із дощем пройде у Запорізькій, Херсонській, Донецькій, Луганській та Харківській областях. У решті регіонів очікується мінлива хмарність, опади будуть неістотними. Практично в усіх областях середня денна температура становитиме близько 0 °С, на Закарпатті – +3…+5 °С, на Кіровоградщині та Донеччині – -2…-4 °С.

Уночі в Івано-Франківській, Сумській, Чернігівській, Київській, Черкаській та Чернівецькій областях очікується -4…-6 °С, на решті території України -2…-4 °С.