Авіакомпанії рф можуть зупинити польоти на Sukhoi Superjet 100 через брак свічок запалювання для моторів

Російські авіакомпанії можуть зупинити польоти на Sukhoi Superjet 100 через дефіцит свічок запалювання для моторів.

Про це повідомляє російське видання Коммерсант.

Російські авіакомпанії зіткнулися з дефіцитом свічок запалювання для російсько-французьких двигунів SaM146 для літаків Sukhoi Superjet 100 (SSJ100). Це може призвести до часткової або повної зупинки польотів на SSJ100 найближчим часом. Про це повідомив РБК із посиланням на джерела у шести авіакомпаніях.

В «ІрАеро» повідомили РБК, що компанія має кілька запасних свічок і інтенсивність польотів на SSJ100 поки не знижується. Про дефіцит свічок також повідомили в авіакомпанії "Азімут". За словами голови ради директорів перевізника Павла Удода, авіакомпаніям запропонували кілька варіантів вирішення проблеми, але наліт SSJ100 у літній період не збільшать, доки вони не пройдуть сертифікацію. Джерела РБК у «Якутії» повідомили, що нових свічок у компанії немає, але перевізнику має вистачити старих до кінця 2023 року.

За інформацією РБК, у середині лютого листа до Мінпромторгу про проблему з нестачею свічок запалювання направив заступник гендиректора «ІрАеро» Володимир Панфілов. У листі  Панфілов зазначив, що дефіцит свічок ставить під загрозу виконання програми польотів із перевезення пасажирів. За його оцінкою, ситуація може призвести до ризику часткової зупинки польотів на SSJ100 "протягом найближчого часу та поступового повного припинення польотів усього парку повітряних суден".

УГОРІ: ОСНОВНА ЧАСТИНА ДВИГУНА «СУПЕРДЖЕТА» РОБИТЬСЯ У ФРАНЦІЇ. ФОТО З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ