Як відмова від цукру впливає на зовнішність та здоров’я

Медики та дієтологи рекомендують споживати натуральні продукти, щоб виглядати молодо та підтримувати своє здоров’я.

Це стосується також цукру, велика кількість якого може призвести до багатьох хвороб. Пропонуємо дізнатися, як цукор впливає на нашу зовнішність, стан здоров’я і чим можна його замінити.

Чим шкідливий цукор

Надмірне споживання цукру може збільшити навантаження на підшлункову залозу, вплинути на її функцію, збільшити ризик діабету і ожиріння печінки. Цукор може перетворюватися в жир, що призведе до ожиріння, гіпертонії, гіперліпідемії та інших серцево-судинних і цереброваскулярних захворювань.

Також надлишок цукру зв’язується з колагеновими і еластиновими волокнами шкіри, що призводить до реакції глікірування. Вона є однією з основних причин старіння шкіри.

Що буде, якщо відмовитися від цукру

Лікарі рекомендують відмовитися від цукру на 14 днів, щоб побачити позитивні результати. Вони стверджують, що шкіра стане більш пружною, еластичною, сяючою, а зморшки значно зменшаться. Вага буде повільно знижуватися, а тіло ставати набагато здоровішим.

Однак цукор міститься у багатьох солодощах таких, як тістечка, цукерки, торти, шоколад. Лікарі радять вживати природний цукор, який міститься в овочах, фруктах і молочних продуктах.